Bleachmmorpg

Najlepsza gra tekstowa o Anime BLEACH

#1 11-04-2008 16:18:09

Rennkar

Moderator

9654374
SkÄ…d: Ziemia
Punktów :   

Cieñ - WG nr.2

Dowódcy zorganizowali was ju¿ trochê na ulicach które bezo¶rednio styka³y siê z placem. Z tego co wiecie, napastnik nikogo jeszcze nie zaatakowa³. W³a¶ciwie to jeszcze nic nie zrobi³. Tylko sobie stoi...
Na barkach waszych dowódców (Ichigo) spoczywa odpowiedzialno¶æ za wybór co nale¿y robiæ...
Atakowaæ, ignorowaæ, Negocjowaæ... Co robiæ?

Mo¿esz schowac siê przed ka¿dym i wszystkim...
Oprócz siebie samego i...
I tego co by³o przed wszystkim - Cienia w Tobie i wokó³ ciebie.

#2 13-04-2008 09:11:38

Ichigo

Administrator

7236370
Punktów :   
Stolica Polski: Warszawa

Re: Cieñ - WG nr.2

-Wy¶lijcie oddzia³ zwiadowczy, niech ludzie od technologii i rozwoju dowiedz± siê co to jest!- wyci±gam Zangetsu i podnoszê go do góry- a potem... musimy to zniszczyæ!

-------------------------------------------------------------
co do tego co napisa³ Rennkar  "Na barkach waszych dowódców"  to nie znaczy ¿e wy nie mo¿ecie wydawaæ rozkazów swoim oddzia³om

#3 13-04-2008 09:16:00

Rennkar

Moderator

9654374
Punktów :   

<Po chwili przybiega przestraszony i blady goniec z odzia³y technologicznego który starsznie siê pl±czê, ta¿ ¿e nic nie rozumiesz po czym podaje di pergamin>
Niezidentyfikowana energia o wielkim skupieniu, najprawdopodobniej utworzona przez rozszczepienie zwyk³ej energi duchowej i d³ugotrwa³e eksperymenty. Sposób walki - Nieznny. Mo¿eliwo¶ci wroga - Nieznane. Prawdopodobne szkony - Nieznane.
<Po chwili podbiega jeden ze zwiadowców>
-Obiekt nadal nie porusz± siê! - Mówi po czym natychmiast odbiega do szeregu

Ostatnio edytowany przez Rennkar (16-04-2008 16:19:27)

#4 14-04-2008 17:01:44

Luks

Shinigami

11537085
Punktów :   

<Wyci±gam powoli Hinakirê i ustawiam siê w pozycji obronnej w ka¿dej chwili gotów do odparcia nadchodz±cego ataku... Staram siê nie oddalaæ od wcze¶niej "wypatrzonego" kapitana, a po chwili oczekiwania na ruch wroga podchodzê do shinigami i pytam siê:>
- Jakie s± rozkazy? Nazywam siê Oyama Tori i nie nale¿ê do ¿adnego z trzynastu oddzia³ów obronnych i nie wiem co siê dzieje... Kim jest ta istota?

Luks - ¶wiat³o

#5 16-04-2008 16:19:15

Rennkar

Moderator

9654374
Punktów :   

-Ach... Powiem ci, ¿e wiesz tyle co wszyscy - nic. - Powiedzia³ ci porucznik, gdy¿ kapitan by³ zyt zajêty rozmow± z goñcem. Porucznik przyjrza³ ci siê krytycznym okiem i powiedzia³ po chwili - Wygl±dasz na uczciw± istotê, id¼ na zwiad. Mo¿e dowiesz siê wiêcej?
Kiedy to powiedzia³, zosta³ wezwany do kapitana, wyruszasz na zwiad?

#6 16-04-2008 16:59:30

Luks

Shinigami

11537085
Punktów :   

- A, przepraszam, z kim mam przyjemno¶æ? - chyba mnie nie us³ysza³... no nic, ale by³em ciekaw, czemu akurat nieznajomego przybysza, nie znaj±c jego umiejêtno¶ci puszczaj± na zwiad samego, a nie jakiego¶ zaufanego shinigami? Przecie¿ jest tu ich kilka oddzia³ów...
<Us³yszawszy rozkaz mia³em przemo¿n± chêæ wrócenia z powrotem do domu..., ale nie zrobi³em tego, tylko wzi±³em siê w gar¶æ i podszed³em ostro¿nie w kierunku istoty, maj±c na celu zebranie jak najlepszych informacji o niej, chocia¿by drobnych i z pozoru nic nie znacz±cych. Stara³em siê mo¿liwie najlepiej skrywaæ swoj± energiê duchow±, jednak ani na chwilê nie spuszcza³em gardy. Gdy przez d³u¿szy czas tajemnicza istota sta³a w miejscu, uspokoi³em siê nieco i pewniejszym krokiem ruszy³em na zwiad.>

Luks - ¶wiat³o

#7 16-04-2008 18:30:11

Rennkar

Moderator

9654374
Punktów :   

Dochodzisz na miejsce, gdzie 4 uliczki zbiegaj± siê tworz±c prostok±tny plac. Idealnie na ¶rodku stoi istota spowita nienaturalnym cieniem, która aktualnie stoi do ciebie ty³em. Nie porusza siê, lecz zdajê siê wszystko obserwowaæ i analizowaæ. Nagle poczu³e¶ g³êboko w sobie dziwn± energiê, a w twym umy¶le rozlegl siê g³os.
-To bycie widowiskiem ju¿ mnie nudzi - z g³osu tego wrêcz wylewa³a siê moc i potêga istoty cienia, a jej wladczy ton tylko zwielokrotnia³ ten efekt - Czy móg³by¶ porposiæ tych Dead god, czy te¿ jak wy mówicie Shinigami aby dali mi spokój? - Obecno¶æ nie znika, czeka na odpowied¼

Ostatnio edytowany przez Rennkar (18-04-2008 13:13:27)

#8 16-04-2008 18:59:08

Luks

Shinigami

11537085
Punktów :   

- Kim jeste¶ i czego chcesz tu, w Seretei? Ja nazywam siê Oyama Tori i w±tpiê, aby Shinigami mnie pos³uchali, nawet gdybym ich o to poprosi³, poniewa¿ nie nale¿ê do ¿adnego z oddzia³ów... Jestem tu na ich ³asce i nie³asce, a je¶li bêdê z tob± wspó³pracowa³, najprawdopodobniej mnie zabij±, ale dobrze, przeka¿e im to, co powiedzia³e¶.
<Po odpowiedzeniu dziwnej istocie cienia czekam jeszcze chwilê na odpowied¼, jednak ani na chwilê nie opuszczam obrony, po czym niezale¿nie od tego czy istota mi odpowie, czy te¿ nie, ruszam biegiem z powrotem przekazaæ raport kapitanowi i prosiæ o dalsze rozkazy.>

Luks - ¶wiat³o

#9 17-04-2008 11:28:45

Rennkar

Moderator

9654374
Punktów :   

Uslysza³e¶ cicha odpowied¼, dochodz±ca z g³êbi twojego umys³u i cichn±c± ci±gle z kazdym s³owem.
-Wiem, ze nimi nie jeste¶... W³a¶nie dlatego siê do ciebie odezwa³em. Muszê tu jeszcze chwilkê zostaæ, aby co¶... Wywachaæ. Je¶li mnie zaatakuj± to po¿a³uj±...

#10 17-04-2008 17:38:18

Luks

Shinigami

11537085
Punktów :   

<Gdy tylko istota odpowiedzia³a mi, zatrzyma³em siê gwa³townie w miejscu, prawie trac±c równowagê. Jak ona siê o tym dowiedzia³a? ¯e nie jestem shinigami? Co ona chce tu "wywêszyæ"? Kim ona jest? Jak mo¿e przemawiaæ wewn±trz mnie, nawet nie odwracaj±c siê w moim kierunku? Sk±d ona siê tu w ogóle wziê³a? Czemu chcia³a ze mn± rozmawiaæ? Te, i jeszcze wiêcej pytañ t³uk³o mi siê w g³owie... Nie, nie mogê siê zawahaæ. Przecie¿ przyby³em tu w³a¶nie po to, aby pokazaæ shinigami, ¿e Vaizardzi nie s± gorsi, nie s± ¼li, mimo, ¿e po³±czyli siê z pustymi, a je¶li jeszcze d³u¿ej zamarudzê mog± pos±dziæ mnie o zdradê... No nic, ruszam. Po powziêciu tego postanowienia rozlu¼ni³em siê nieco i pobieg³em dalej, a¿ do miejsca, sk±d otrzyma³em od porucznika rozkaz zwiadu, po czym rozejrza³em siê w poszukiwaniu kapitana. Gdy ju¿ go odnalaz³em wzrokiem, podbieg³em do niego i zacz±³em szybko, acz w miarê dok³adnie opowiadaæ:>
- Oyama Tori, meldujê siê po zakoñczeniu zwiadu. Spotka³em niezidentyfikowan± istotê. Nie przejawia³a oznak wrogo¶ci, a nawet przemówi³a do mnie, ci±gle stoj±c w tym samym miejscu, na ¶rodku placu, nawet siê do mnie nie odwracaj±c, mimo, ¿e zachowa³em wszelkie ¶rodki ostro¿no¶ci. W zasadzie przemówi³a "wewn±trz" mnie. Oto przebieg naszej rozmowy, w skrócie, zachowuj±c tylko najwa¿niejsze fragmenty:
Niezidentyfikowana istota: To bycie widowiskiem ju¿ mnie nudzi. Czy móg³by¶ poprosiæ tych Death god, czy te¿ jak wy mówicie Shinigami aby dali mi spokój?
Ja: Kim jeste¶ i czego chcesz tu, w Seretei?
N. I.: Muszê tu jeszcze chwilkê zostaæ, aby co¶... Wyw±chaæ. Je¶li mnie zaatakuj± to po¿a³uj±...
Po tym, uznaj±c, ¿e ju¿ wiêcej siê od niej nie dowiem, przybieg³em tu jak najszybciej by zdaæ raport z przebiegu wydarzeñ. Jakie s± dalsze rozkazy?

Luks - ¶wiat³o

#11 18-04-2008 12:03:00

Ichigo

Administrator

7236370
Punktów :   
Stolica Polski: Warszawa

-Ehh... wiêc wygl±da na to ¿e to siê z tond nie ruszy- mówiê z lekk± ironi± w g³osie po czym ruszam kilka kroków do przodu i odwracam siê twarz± do reszty oddzia³u i mówiê odkrywczym g³osem:
-Wiêc musimy czekaæ- u¶miecham siê szeroko.

Po tym przemówieniu zapewne kilku osobników siê przewróci³o...

#12 18-04-2008 13:19:14

Rennkar

Moderator

9654374
Punktów :   

Tylko ty z innym Kapitanem ni¿ Ichigo rozmawia³e¶ - bo nie jestem pewnien co my¶liciê - wiêc postanowai³em poinformowaæ.

Luks
<Kapitan przez chwilkê mierzy³ ciê wzrokiem>
-Wierzê, ¿e nie przesadzasz - powiedzia³ cicho i siê zamy¶li³ - Co byæ na moim miejscu zrobi³?
To pytanie zaskoczy³o ciê i zbi³o z tropu. Co byæ zrobi³ na jego miejscu?

Ichigo
<Na twarzach wszystkich bez wyj±tku pojawi³a siê charakterystyczna kropelka...>
-Kapitanie... - Dobieg³ cie zasapany g³os z ty³u, odwracasz siê a tam stoi zmêczony i ranny w rekê goniec - Pu¶ci... Pu¶ci atakuj± pó³nocny skraj... Spo³eczno¶ci... Dusz...

Ostatnio edytowany przez Rennkar (18-04-2008 13:19:36)

#13 18-04-2008 14:01:03

Luks

Shinigami

11537085
Punktów :   

<Zawaha³em siê lekko zbity z tropu... Prawdê mówi±c, nie wiem co mieliby¶my zrobiæ..., ale trzeba co¶ wymy¶liæ i to szybko, zanim ta istota "wyw±cha" to co chcia³a, bo mo¿e siê to skoñczyæ tragicznie. Zapêtlony w zaistnia³ej sytuacji nie mog³em siê skupiæ i czego¶ wymy¶liæ, lecz po chwili powiedzia³em:>
- Musia³bym co¶ jeszcze panu wspomnieæ... - zawaha³em siê na chwilê, po czym ci±gn±³em dalej. - Nie jestem Shinigami i dlatego te¿ ta istota siê do mnie odezwa³a, jestem Vaizardem, ale pragnê pomóc. - dopowiedzia³em szybko. - A co do tego, co mamy zrobiæ... to... mo¿e zacznijmy od podstaw - wzi±³em g³êboki oddech i zapyta³em: -  Czy jeszcze gdzie¶ indziej przedar³y siê nieproszone istoty, czy ta jest jedyn±? Czy pu¶ci zaatakowali? Je¶li nie, proponujê na razie tylko obserwowaæ t± istotê i poinformowaæ g³ównodowodz±cego, po czym zebraæ jak najsilniejsz± ekipê, która mia³a by za zadanie "pilnowaæ" istoty, a w razie jakiego¶ podejrzanego zachowania, wyeliminowaæ. S±dzê, ¿e ona naprawdê jest potê¿na, w ka¿dym razie sprawia wra¿enie takowej, a ja nie jestem jakim¶-tam super taktykiem, ani potê¿n± osob±...

Luks - ¶wiat³o

#14 18-04-2008 15:07:19

Rennkar

Moderator

9654374
Punktów :   

-Vizard, powiadasz... Nie s³ysza³em o was zbyt du¿o, ale tobie zaufam.
<Nagle nadbieg³ pos³aniec, szepn±l co¶ kapitanowi a ten przygl±da³ ci siê przez chwilkê, z nieprzeniknion± twarz±.
-Pu¶ci atakuj±, masz racjê. Ja i reszta kapitanów zostaniemy przy tym czym¶, tobie powierzam mój odzia³ przyboczny. Reszta bêdzie dowodzona normalnie, przez mojego porucznika. Ruszajcie, motyle wkarz± wam drogê...

#15 18-04-2008 15:28:30

Luks

Shinigami

11537085
Punktów :   

<Pu¶ci atakuj±? Czyli ta istota musi mieæ co¶ z nimi wspólnego... Najprawdopodobniej nas³a³a ich, aby odwróciæ nasz± od niej uwagê... Niech j± chol*** we¼mie! I jeszcze mam do pilnowania oddzia³...>
- Tak jest, kapitanie. Za mn±! - krzyczê próbuj±c ukryæ moje lekkie podenerwowanie do mojego tymczasowego oddzia³u.
<Po tych s³owach wyruszy³em szybko za "przewodnikami" przygotowuj±c siê w miêdzy czasie do walki, wyci±gam powoli Hinakirê niespuszczaj±c ze wzroku piekielnych motyli, przebieraj±cych szybko skrzyde³kami.>

Luks - ¶wiat³o

Stopka forum

RSS