Najlepsza gra tekstowa o Anime BLEACH
Wiem, ¿e nie jestem ani adminem, ani moderatorem, jednak chcia³bym was o co¶ poprosiæ, a mianowicie - starajcie siê chocia¿ pisaæ bez b³êdów - na prawdê, mi czyta siê du¿o gorzej posty, w których co drugi wyraz ma b³±d ortograficzny. Rozumiem te¿, ¿e czê¶æ z was ma dysleksje (i to wiêkszo¶æ chyba ) czy co¶ podobnego - ALE TO NIE JEST USPRAWIEDLIWIENIE! Ja te¿ mam dysleksje, ale staram siê pisaæ poprawnie - co jaki¶ czas æwiczê, staram siê nie pope³niaæ b³êdów. Zreszt±, dobr± pomoc± by³oby równie¿ pisanie w wordzie lub w innym programie, który podkre¶la³by wam b³êdy, a potem po prostu wkleiæ tekst na forum - proste, a skuteczne. Dobrym przyk³adem jest te¿ mój kolega z klasy (mam nadziejê, ¿e siê nie obrazi ^^) - on bardzo siln± dysleksjê, najprawdopodobniej du¿o ciê¿sz± ni¿ Wy wszyscy - jednak æwiczy. Æwiczy i to po parê godzin dziennie - dziêki temu, wcale nie odstaje tak od reszty klasy, nie pope³nia tek du¿o b³êdów. Mo¿e i nie jet te¿ najlepszy, ale zazwyczaj ma 4 i 5. Oczywi¶cie nie wymagam od Was, aby¶cie æwiczyli tak, jak on - jednak chocia¿ siê postarajcie. Ja, np. korzystam z Mozilli Firefox, która jak co¶ pisze, automatycznie podkre¶la b³êdy, dziêki czemu jest mi ³atwiej. Zreszt± czy w pó¼niejszym ¿yciu, po szkole bêd± zwracaæ uwagê w pracy na to czy macie dysleksjê? Nie! Je¶li ju¿ teraz bêdziecie siê staraæ, potem bêdzie wam ³atwiej.
No i jeszcze druga pro¶ba - mianowicie czy musicie po sobie tak je¼dziæ? Proszê, nie wyzywajcie siê co chwilê . Wszystko da siê za³atwiæ normalnie, bez niepotrzebnych bluzgów i wyzwisk .
Shinigami
Je¿eli masz dysleksje(jak ja:/) to masz wiêcej czasu na testach i tam chyba 2 blêdy wiêcej mo¿esz pope³niæ...
Nie koniecznie . Mi, np. rodzice po prostu nie chcieli daæ za¶wiadczenia o tym, ¿e jestem dyslektykiem - pó¼niej i tak nikt nie bêdzie zwraca³ uwagi na to czy mam dysleksjê czy nie, a je¶li ju¿ teraz bêdê æwiczy³, to mo¿e i tak siê jej ca³kowicie nie pozbêdê, jednak mogê "wyæwiczyæ" siê tak, ¿eby nie odstawaæ od kolegów. Zreszt± i tak nauczyciele i koledzy wiedz±, ¿e jestem dyslektykiem, ale teraz nawet, gdybym mia³ wybór, nie chcia³bym mieæ tego za¶wiadczenia, mimo, ¿e mia³bym wtedy jak mówisz wiêcej czasu na testach czy ni¿sze kryteria oceniania.